AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Akçakale Kara Hudut Kapısı’ndan pasaportla geçişlerin yeniden başlaması yönünde İçişleri Bakanlığı tarafından Şanlıurfa Valiliği’ne resmi talimatın gönderildiğini müjdeledi. Bu hamle, bölge ticaretinde yeni bir dönemin kapısını aralayacak.
Bakanlıktan Valiliğe “Hazırlıkları Tamamlayın” Talimatı
Şanlıurfa’nın Suriye’ye açılan en önemli kapılarından biri olan Akçakale Kara Hudut Kapısı’nda, sivil ve ticari hareketliliği en üst seviyeye çıkaracak kritik bir bürokratik gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa Valiliği’ne resmi bir yazı göndererek sınır kapısından pasaportlu geçişlerin ivedilikle başlaması için gerekli tüm teknik, fiziki ve idari hazırlıkların tamamlanması talimatını verdi.
Hem İlçeye Hem Kent Ekonomisine Can Suyu Olacak
Uzun süredir bölge esnafının, nakliyecilerin ve iş dünyasının heyecanla beklediği bu gelişme, sadece Akçakale’nin değil, tüm Şanlıurfa’nın ihracat ve lojistik potansiyeline çarpan etkisi yaratacak. Pasaportlu geçişlerin başlamasıyla birlikte sınır ötesi insani, ticari ve diplomatik hareketliliğin yasal prosedürler çerçevesinde hız kazanması hedefleniyor.
Milletvekili Yazmacı: “Şehrimize Bereket Getirecek”
Müjdeli gelişmeyi sosyal medya hesaplarından duyuran AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, sürecin takibinde emeği geçenlere teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
“Akçakale Kara Hudut Kapısı’ndan pasaportla geçişlerin başlaması yönünde çok önemli bir adımı daha geride bıraktık. İçişleri Bakanlığımızın Şanlıurfa Valiliğimize ulaştırdığı resmi yazıyla, kapıda gerekli hazırlıkların süratle tamamlanması talimatı verilmiştir. Hem ilçemize ticari canlılık katacak hem de tüm şehrimize büyük bir ekonomik bereket getirecek olan bu karar için İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya ve Şanlıurfa Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi’ye tüm hemşehrilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Şanlıurfa’mıza hayırlı uğurlu olsun.”
Valilik koordinesinde yürütülecek altyapı ve personel güçlendirme çalışmalarının ardından, Akçakale Kara Hudut Kapısı’nın kısa süre içinde pasaportlu geçişlere tamamen açılması bekleniyor.




